Foto: Instagram
Za današnji iftarski meni donosimo vam bosansko tradicionalno jelo đulbastije. Ovaj mesni obrok možete servirati s pire krompirom, pomfritom ili rižom. Za salatu predlažemo zelenu ili kupus salatu.
Sastojci za pripremu đulbastija su:
500 gr mljevene junetine tri veća krompira dvije glavice luka dva čehna bijelog luka dvije kašike brašna jedno jaje so biber vegeta bešamel sos
Način pripreme:
U posudu stavite junetinu, izrendani krompir i luk. Dodajte dva čehna bijelog luka, dvije kašike brašna, jedno jaje, so, biber i vegetu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Od mesa pravite male pljeskavice. Na zagrijanom ulju kratko ispecite đulbastije, da dobiju koricu s obje strane.
Potom đulbastije poredajte u tepsiju i zalijte ih bešamel sosom. Ostavite da se peku 30-ak minuta na 220 C. Po želji možete dodati i sir edamer.
Servirajte ih u kombinaciji s pire krompirom i kupus salatom. Prijatno!
Možda vas zanima
Vezani članci