Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ove torte:
Biskvit:
3 jaja 6 kašika šećera 3 kašike ulja 3 kašike brašna 3 kašike kakaa 3 kašike mlijeka prašak za pecivo
Preliv za biskvit:
200 ml mlijeka 2 kašike kakaa 50 gr Milka čokolade s jagodama
Fil:
puding okus vanilija bourbon mlijeko 100 gr bijele čokolade za kuhanje
200 ml slatke pavlake 200 gr jagoda
Dodatno:
150 gr plazme šlag krema od vanilije
Način pripreme:
Jaja i šećer umutite mikserom dok ne budu pjenasta. Potom dodajte brašno, kakao, ulje, mlijeko i miješate dok se smjesa ne sjedini. Na kraju dodajte prašak za pecivo i smjesu promiješajte kašikom. U kalup promjera 28 cm stavite papir za pečenje, a potom ulijte smjesu i pecite u dobro zagrijanoj rerni 20-ak minuta na 150 stepeni.
Nakon što ste ispekli biskvit, prelijte ga smjesom od zagrijanog mlijeka, u kojem ste istopili čokoladu s jagodama i kakao.
Dok pripremate fil, ostavite prelivenu koru da se hladi. Skuhajte puding od vanilije i ostavite ga da se skroz ohladi. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte puding i istopljenu bijelu čokoladu. Umutite.
Na biskvit nanesite tanak sloj fila. Preko stavite isjeckane jagode, a preko jagoda stavite fil i potom plazmu koju ste umočili u mlijeko. Zatim filom premažite cijelu tortu. Ostavite je u frižideru dvadesetak minuta. Preko stavite šlag kremu od vanilije i naribajte bijele čokolade. Dekorišite jagodama.
Ostavite je u frižider da se hladi. Servirajte. Prijatno!