Ponosna na ovu priliku
50

Transrodna manekenka odgovorila na kritike jer je nosila Victoria's Secret reviju: Zauvijek ćemo biti tu

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Transrodna manekenka Valentina Sampaio nosila je reviju brenda Victoria's Secret. Sada je odlučila odgovoriti na kritike onih koji smatraju da joj nije mjesto na ovom događaju.

Najprije je navela da joj je nošenje revije ove bilo ostvarenje njenog sna. Pohvalila je spomenuti brend zbog odluke da u reviju uključi transrodnu osobu.

"Ovo je kolektivni korak naprijed u slavljenju prava moje zajednice i prilike da živimo i radimo dostojanstveno", kazala je.

Osim nje, u reviji je učestvovala još jedna transrodna manekenka - Alex Consani. Na društvenim mrežama su uslijedile pojedine kritike, ali Valentina ne dozovljava da je ti komentari pokolebaju.

"Tu smo. Oduvijek smo bile tu i zauvijek ćemo biti tu", poručila je.

Ova djevojka je u 16. godini počela studirati modni dizajn. Nakon što je jedan šminker primijetio njen potencijal, potpisala je ugovor s modnom agencijom u Sao Paolu. Valentina je 2019. godine postala prva Victoria's Secret manekenka koja je otvoreno rekla da je transrodna osoba.

Nakon toga je pozirala za Sport's Illustrated. Drugima magazini u kojima se pojavila su Vanity Fair, Elle, L'Officiel... S brendom Armani Beauty započela je saradnju 2021.