Priprema čarolije
57

Beč već počeo s božićnim ukrašavanjem gradskih ulica

Klix.ba
U toku je postavljanje božićnih ukrasa u Beču
U toku je postavljanje božićnih ukrasa u Beču (Foto: Klix.ba)
Beč je već u oktobru započeo s postavljanjem božićnih ukrasa i svjetlosnih instalacija, pripremajući se za prazničnu sezonu.

Neke od najpoznatijih ulica u gradu, poput Kärntner Straße i Kohlmarkta, već su blistavo ukrašene, donoseći dašak božićne čarolije u austrijsku prijestonicu.

U Beču se božićni ukrasi i svjetla obično postavljaju početkom novembra, a cijeli grad postaje ukrašen tokom tog mjeseca. Vrhunac dekoracija je početkom decembra, kada većina božićnih sajmova otvara svoja vrata.

Beč je poznat po svojim raskošnim svjetlosnim instalacijama, posebno u centru grada. Jedan od najpoznatijih božićnih sajmova u Beču je Christkindlmarkt na Rathausplatzu, ispred gradske vijećnice.

Prepoznatljive svjetlosne instalacije, koje privlače brojne turiste i stanovnike, dodatno naglašavaju svečani ugođaj u srcu Beča. Ukrašeni dijelovi grada postali su simbol praznične sezone, dok se očekuje da će se i ostale znamenite lokacije uskoro pridružiti ovom blistavom spektaklu.

Značaj božićnih dekoracija u Beču leži u bogatoj tradiciji grada, kao i njegovoj sposobnosti da privuče turiste iz cijelog svijeta. Ukrašavanje grada za vrijeme božićne sezone simbolizira početak prazničnog raspoloženja, a Beč postaje prava božićna destinacija zahvaljujući toploj atmosferi, sajmovima, koncertima i gastronomskoj ponudi.

Kako se božićni sajmovi pripremaju za otvaranje, Beč nastavlja jačati svoj status jedne od najpoželjnijih destinacija u Evropi za proslavu Božića, nudeći svojim posjetiocima nezaboravno iskustvo u čarobnoj atmosferi.