Sastojci:
-
pola kilograma mljevenog pilećeg mesa od karabatka
-
jedna mala mrkva
-
jedan mali krompir
-
dva jajeta
-
tri kašike prezle
-
jedna mala glavica luka
-
so i biber
-
malo prešuna
-
ulje za prženje
Priprema:
Prvo, pileće meso sitno isjeckajte ili usitnite. Zatim, u meso dodajte prethodno naribanu mrkvu, krompir i sitno isjeckani luk. Dobro posolite, začinite sa biberom i po želji dodajte druge začine.
Nakon toga, u smjesu dodajte prezlu i sitno isjeckani peršun, pa sve dobro promiješajte. Potom, umutite jaja i dodajte ih u smjesu, pa ponovo sve dobro izmješajte dok se smjesa ne sjedini.
Zagrijte ulje u tavi, a zatim kašikom oblikujte uštipke i pažljivo ih stavite u vruće ulje. Pržite ih sa svih strana nekoliko minuta, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Poslužite ih uz omiljeni prilog ili salatu i uživajte u jednostavnom, ali ukusu bogatom jelu.