U čemu je tajna
59
Ispravite grešku koju mnogi prave prilikom pripreme palačinaka: Ovo je idealan omjer sastojaka
I. S.

Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni okusom palačinaka, vjerovatno pravite uobičajenu grešku prilikom pripreme smjese.
Naime, na 500 mililitara mlijeka biste trebali dodavati dva jaja i 300 grama brašna. Upravo u ovom omjeru je tajna savršenog okusa.
Sastojci
-
Dva jaja
-
500 mililitara mlijeka
-
300 grama brašna
-
Prstohvat soli
-
Dvije kašike ulja
-
1/4 kašičice sode bikarbone (po želji)
-
Eurokrem, džem ili neki drugi sastojak za premazivanje
Priprema
U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro promiješajte. Ostavite smjesu da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike pola sata.
Zagrijte tavu na maksimalnoj temperaturi i premažite je uljem. Vodite računa o tome da ne naspete previše ulja. Na srednjoj temperaturi ispecite palačinke. Premažite ih eurokremom, džemom ili nekim drugim sastojkom po želji. Prijatno!
Možda vas zanima
Vezani članci
Savršeno začinjena
Ideja za zdrav ručak: Napravite ukusnu mariniranu ribu s rižotom od povrća
Bez dodanog šećera