U čemu je tajna
59
Ispravite grešku koju mnogi prave prilikom pripreme palačinaka: Ovo je idealan omjer sastojaka
I. S.
Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni okusom palačinaka, vjerovatno pravite uobičajenu grešku prilikom pripreme smjese.
Naime, na 500 mililitara mlijeka biste trebali dodavati dva jaja i 300 grama brašna. Upravo u ovom omjeru je tajna savršenog okusa.
Sastojci
-
Dva jaja
-
500 mililitara mlijeka
-
300 grama brašna
-
Prstohvat soli
-
Dvije kašike ulja
-
1/4 kašičice sode bikarbone (po želji)
-
Eurokrem, džem ili neki drugi sastojak za premazivanje
Priprema
U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro promiješajte. Ostavite smjesu da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike pola sata.
Zagrijte tavu na maksimalnoj temperaturi i premažite je uljem. Vodite računa o tome da ne naspete previše ulja. Na srednjoj temperaturi ispecite palačinke. Premažite ih eurokremom, džemom ili nekim drugim sastojkom po želji. Prijatno!
Možda vas zanima
Vezani članci