Mekane i Mirisne
7

Isprobajte jednostavan recept za najmekše čokoladne buhtle s Nutellom

Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ako volite mekane, sočne i mirisne buhtle, onda će vam ovaj recept za čokoladne buhtle punjene Nutellom sigurno postat omiljen. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat neodoljiv.
Ove buhtle su savršene za doručak, užinu ili čak za posebne prilike poput porodičnih okupljanja.

Sastojci:

  • 500 g brašna

  • 7 g suhog kvasca

  • 30 g kakaa

  • 80 g maslaca temperature

  • 40 g šećera

  • 1 jaje

  • 170 ml toplog mlijeka

  • 200 g Nutelle

  • Šećer u prahu

Priprema:

U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, kvasac i kakao, a zatim rukama utrljajte omekšali maslac u smjesu. Dodajte šećer i jaje, a zatim postepeno dodajte toplo mlijeko i mijesite tijesto dok ne postane glatko i mekano.

Dobijeno tijesto premjestite u lagano nauljenu posudu, prekrijte kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu oko 60 minuta.

Pećnicu zagrijte na 180°C, a veći pleh obložite papirom za pečenje. Tijesto podijelite na 12 dijelova i rukama oblikujte kuglice. Svaku kuglicu malo spljoštite, u sredinu stavite kašiku Nutelle, a zatim dobro spojite rubove da nadjev ne curi. Ponovno oblikujte kuglicu.

Posložite buhtle na pripremljeni pleh, prekrijte ih krpom i ostavite još 20 minuta na toplom mjestu da se podignu. Buhtle stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Kada su gotove, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se hlade u plehu 5-10 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Na kraju, pospite ih šećerom u prahu i poslužite. Uživajte u sočnim i mekanim buhtlama, savršenim za svaku priliku.