Kolač u čaši
14

Jesenska varijanta omiljenog deserta: Isprobajte cheesecake s narom

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Mnogima je cheesecake omiljena vrsta deserta, a ovaj kolač se može pripremiti na stotine načina.

Najpopularnija jesenska varijanta je cheesecake s narom ili šipkom, zdravim i ukusnim voćem koje je zbog svojih crvenih bobica idealan ukras na vrhu kolača. U nastavku donosimo recept za cheesecake s narom u čaši.

Sastojci za podlogu:

  • 50 g integralnog keksa (digestive keks)
  • 25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi

Krema:

  • 100 g grčkog jogurta
  • 50 g svježeg krem sira
  • 75 g slatkog vrhnja
  • 1 kašika šećera u prahu

Preljev:

  • 250 g šumskog voća
  • 1 nar
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika svježe cijeđenog soka limuna

Priprema:

Keks sameljite i pomiješajte s maslacem sobne temperature. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dijela kašike, te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak deserta. Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu prelijte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena. U međuvremenu nasjeckajte šumsko voće na sitno i nat te prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom ju dodajte na kremu. Na vrhu kolač ukrasite bobicama nara.

Vratite u hladnjak do posluživanja.