Za samo 15 minuta pripreme, možete dobiti ukusno predjelo ili lagani ručak koji savršeno ide uz salatu ili jogurt. Donosimo vam recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i brzinom.
Sastojci:
-
5 jaja
-
150 g glatkog brašna
-
1 prašak za pecivo
-
380 g naribane tikvice
-
1 glavica luka
-
90 g naribanog sira
-
40 ml maslinovog ulja
-
So i biber po ukusu
Priprema:
Ogulite luk i sitno ga narežite. Naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama kako biste uklonili suvišnu tekućinu.
Zatim, u veću posudu dodajte jaja, pomiješano brašno s praškom za pecivo i dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Nakon toga, dodajte naribanu tikvicu, sitno sjeckani luk, naribani sir i maslinovo ulje. Sve začinite uz so i biber.
Zagrijte rernu na 170 stepeni, a zatim premažite tepsiju uljem i obložite papirom za pečenje, te izlijte smjesu.
Stavite tepsiju u rernu i pecite 30 minuta. Kada pita bude gotova, izvadite je iz rerne i ostavite kratko da se ohladi.