Kao iz restorana: Švicarski specijalitet Cordon bleu vrlo lako možete napraviti i kod kuće
Sastojci koji će vam biti potrebni za cordon bleu su:
- četiri komada pilećih prsa (oko 800 grama)
- četiri lista sira (edamer, gauda ili trapist)
- četiri lista šunke
- začini (sol, biber)
Za pohovanje:
- jaja
- brašno
- prezla
- crvena paprika
- ulje
Priprema:
Piletinu narežite na šnite debljine pola centimetra pa ih dodatno istanjite čekićem za meso i začinite začinima kao što su sol i biber.
Potom na jednu stranu stavite list sira i šunke. Kod ovog koraka je važno da sir i šunka budu tanko narezani. Preklopite šniclu i pričvrstite je čačakalicama, kako punjenje ne bi ispalo.
Umutite jaja, pripremite brašno, a u prezlu dodajte malo crvene paprike kako bi šnicla prilikom pohovanja izgledala rumenije. Uvaljate meso u brašno, jaja i prezlu te pecite u zagrijanom ulju oko šest minuta sa svake strane.
Važno je da ih pržite na umjerenoj vatri, a ako se odlučite da ih pečete u rerni bez ulja, neka temperatura ne bude veća od 200 stepeni. Meso možete servirati uz pomfrit, pečeni ili prženi krompir, rižu ili salatu.