Kraj radne sedmice zasladite ukusnom Bounty tortom, ljubitelji kokosa će se oduševiti
Ukusna kombinacija sočnog čokoladnog biskvita i kreme od kokosa oduševit će sve obožavatelje popularne Bounty čokoladice.
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
-
4 jaja
-
100 g šećera
-
4 kašike tople vode
-
8 kašika ulja
-
80 g glatkog brašna
-
20 g kakaa u prahu
-
prstohvat soli
-
i još 100 ml mlijeka za preljev
Krema od kokosa
-
800 ml mlijeka
-
150 g šećera
-
2 vanilin šećera
-
120 g griza
-
200 g kokosa
- 120 g maslaca
Čokoladni preljev
-
100 g čokolade
-
100 ml slatkog vrhnja
Način pripreme:
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke – brašno, sol i kakao (brašno i kakao prosijte prije dodavanja u smjesu). Sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez gruvica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojem ste dno obložili masnim papirom.
Biskvit pecite otprilike 20 minuta na 180°C, čačkalicom provjerite je li pečen. Pečeni biskvit ostavite nekoliko minuta da se hladi, a zatim ga prelijte s toplim mlijekom.
Za pripremu nadjeva mlijeko i šećer zagrijte do vrenja. Kada zavrije maknite lonac s vatre pa umiješajte griz i kokos. Vratite lonac na šporet i kuhajte kremu još dvije minute na laganoj vatri. U kuhanu kremu dodajte maslac, sve dobro izmiješajte pa rasporedite preko čokoladnog biskvita.
Vrh torte prekrijte prozirnom folijom i ostavite ju da se ohladi do sobne temperature. Po želji tortu prelijte čokoladnom ganache kremom (otopljenom čokoladom i slatkim vrhnjem). Tortu spremite u frižider na nekoliko sati da se dobro rashladi prije posluživanja.