Sastojci koji će vam biti potrebni za biskvit su:
- sedam bjelanaca
- 100 grama šećera
- 100 grama brašna
- 150 mililitara mlijeka
Sastojci koji će vam biti potrebni za kremu su:
- sedam žumanaca
- 100 grama šećera
- 80 grama brašna
- tri vrećice vanilin šećera
- 700 mililitara mlijeka
- 250 grama maslaca
- 400 mililitara vrhnja za šlag
Priprema:
Prvo je potrebno napraviti biskvit, a njega ćete napraviti tako što ćete bjelanca staviti u veću posudu i mikserom umutit u čvrst snijeg. Potom dodajte šećer i ponovo mutite kako bi se šećer istopio. Na kraju, ručno umutite brašno.
Smjesu za biskvit potrebno je prebaciti u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 21 puta 36 centimetara. Potrebno ga je peći 15 minuta na 180 stepeni. Kada je biskvit gotov, zakuhajte mlijeko i dok je vruć prelijte ga preko biskvita. Ostaviti biskvit da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kremu pripremite tako što ćete umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte dvije kutljače mlijeka u smjesu te dodati brašno. Kremu je potrebno umutiti tako da ne bude grudvica.
Ostatak mlijeka stavite da se kuha. Kada zakipi, sklonite mlijeko sa strane, ulijte u smjesu i kratko promiješati. Vratite kremu na ringlu i kuhajte uz miješanje da se krema zgusne. Potom je prebacite u drugu posudu kako bi se ohladila. Morat ćete staviti prozirnu foliju preko kreme, kako se ne bi stvorila korica.
Kada se krema ohladila na sobnoj temperaturi, pjenasto umutite maslac, kojeg ste također držali na sobnoj temperaturi. Postepeno dodajte maslac u kremu tokom miksanja pa ga na kraju dodajte preko biskvita. U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag i stavite ga preko kreme. Kolač je potrebno ohladiti preko noći.