Kremasti sutlijaš
Topao i kremast, sutlijaš je mnogima omiljena poslastica iz djetinjstva, povezana s osjećajem domaće kuhinje i porodičnih tradicija.
Njegova blaga i kremasta tekstura čini ga idealnim za djecu, ali i za starije osobe koje preferiraju lagane i lako probavljive deserte.
Ovo je i nutritivno bogat obrok sa ugljikohidratima iz riže, proteina i kalcija iz mlijeka, a može se obogatiti dodatkom orašastih plodova ili suhog voća.
Sastojci
- 1 kesica vanilin šećera Laganini
Priprema
Rižu kuhati u vodi. Kada je djelimično skuhana, dodati dio mlijeka, grožđice i šećer pa nastaviti kuhati lagano miješajući. Zatim dodati ostatak mlijeka, vanilin šećer i sačekati da se mlijeko ukuha. Kada se sastojci sjedine, sipati u prigodne posude ili čaše. Po želji posuti cimetom.
Možda vas zanima
Vezani članci