
Bh. food blogerica Armina Memić je navela potrebe sastojke: 200 grama kadaifa (pola vrećice), 200 grama isjeckanih oraha, 125 grama rastopljenog maslaca, 500 mililitara slatkog vrhnja ili slatke pavlake, 500 mililitara mlijeka, četiri kašike šećera, dva pudinga od vanilije, dvije šlag kreme koje trebate umutiti s 200 mililitara mineralne vode.
Za agdu vam je potrebno 500 grama šećera, šest šoljica vode i kašičica limunovog soka.
PripremaKadaif rasporedite po tepsiji pa dodajte isjeckane orahe i prelijte maslacem. Zagrijte rernu na 150 stepeni i pecite kadaif otprilike pola sata.
Stavite agdu da prokuha. Nakon toga je kuhajte još 10 minuta. Dodajte limunov sok. Kada kadaif bude ispečen, sačekajte 10 minuta da se ohladi pa ga prelijete agdom i ponovo ostavite da se ohladi.
Kremu ćete napraviti tako što ćete 500 mililitara slatkog vrhnja, 250 mililitara mlijeka i četiri kašike šećera staviti da prokuha. U 250 mililitara mlijeka izmiješajte puding pa dodajte vrhu i mlijeku koje je prethodno prokuhalo.
Dobro promiješajte, prelijte kadaif i ostavite ga da se ohladi. Na kraju dodajte šlag kremu. Prijatno!