Samo par sastojaka
103
Najbolji preljev za pite koji koriste pekari: Recept uz koji će biti još mekša i sočnija
D. J.
Screenshot: YouTube
Pite iz pekare imaju poseban okus i miris te mekoću koju je ponekad teško pogoditi kada ovo jelo izrađujemo u vlastitom domu. Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preljev kada priprema pitu.
Tajna ukusne i mekane pite krije su njenom preljevu, a u nastavku vam donosimo recept za preljev koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
-
8 kašika brašna
-
1 suhi kvasac
-
2 šolje mlijeka
-
1 šolja ulja
- sol ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Priprema
U posudi pomiješajte brašno, mlijeko, kvasac i ulje. Sve dobro sjedinite, pa dodajte kašičicu soli ili šećera. Premažite kore prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Nakon pečenja pitu nije potrebno dodatno zalijevati, možete je samo je malo prekriti da omekša.
Možda vas zanima
Uputila mu oštru kritiku
Marija Šerifović napala takmičara Zvezda Granda: Ubila bih se da moj sin ode to raditi
Vezani članci