Samo par sastojaka
103
Najbolji preljev za pite koji koriste pekari: Recept uz koji će biti još mekša i sočnija
D. J.
Screenshot: YouTube
Pite iz pekare imaju poseban okus i miris te mekoću koju je ponekad teško pogoditi kada ovo jelo izrađujemo u vlastitom domu. Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preljev kada priprema pitu.
Tajna ukusne i mekane pite krije su njenom preljevu, a u nastavku vam donosimo recept za preljev koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
-
8 kašika brašna
-
1 suhi kvasac
-
2 šolje mlijeka
-
1 šolja ulja
- sol ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Priprema
U posudi pomiješajte brašno, mlijeko, kvasac i ulje. Sve dobro sjedinite, pa dodajte kašičicu soli ili šećera. Premažite kore prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Nakon pečenja pitu nije potrebno dodatno zalijevati, možete je samo je malo prekriti da omekša.
Možda vas zanima
Vezani članci
Poslužite dok je toplo