Desert neobičnog naziva
25

Najsočniji biskvit u kombinaciji s pudingom i šlagom: Isprobajte tortu "Pijana nevjesta"

Piše: L. R.
Torta neobičnog naziva, ali i okusa (Foto: Shutterstock)
Torta neobičnog naziva, ali i okusa (Foto: Shutterstock)
Pijana nevjesta je jednostavna torta, a jedan od ključnih sastojaka je rum. Iako se pravi od dobro poznatih sastojaka, njihova kombinacija posebno je ukusna.
Svakako, ako ne koristite rum, možete koristiti aromu ruma.

Sastojci koji će vam biti potrebni za biskvit su:

  • devet kašika brašna
  • jedna vrećica praška za pecivo
  • devet kašika šećera
  • devet kašika mlijeka
  • devet kašika ulja
  • četiri kašike kakaa u prahu
  • tri jajeta

Ostali sastojci:

  • tri decilitra mlijeka
  • pet kašika šećera
  • pet kašika ruma ili arome ruma
  • dvije vrećice pudinga (vanilija ili jagoda)
  • 750 mililitara mlijeka
  • šlag
  • kakao za posipanje

Priprema:

Umutite jaja, šećer, mlijeko i ulje pa postepeno dodajte i suhe sastojke za biskvit. Mutite dok smjesa ne postane jednaka. Kalup u kojem ćete peći biskvit, premažite s malo ulja i potom ulijte smjesu.

Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni. Stavite da se biskvit peče pa napravite preljev. Zagrijte mlijeko i dodajte šećer. Kada se šećer istopi, dodajte rum. Dok je biskvit vruć, prelijte ga smjesom od mlijeka, šećera i ruma.

Napravite puding prema uputstvima s vrećice. Ostavite da se ohladi pa premažite biskvit. Na kraju, tortu premažite šlagom i pospite kakaom.