Napraviti najhrskavije lisnate trokutiće sa sirom i špinatom za svaku priliku
Sastojci:
-
500 g gotovog lisnatog tijesta
-
50 g svježeg špinata
-
250 g svježeg sira
-
2 kašike kiselog vrhnja
-
1 jaje
-
Prstohvat soli
-
1 žumanjak za premazivanje
Priprema:
Prvo napravite punjenje, operite i narežite špinat na trakice. U velikoj zdjeli pomiješajte špinat sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i jajetom. Dobro posolite i sve dobro promiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.
Uključite pećnicu i zagrijte je na 180°C. Razvaljajte lisnato tijesto na debljinu od oko pola centimetra, a zatim ga narežite na trokute. Na sredinu svakog trokuta stavite jednu kašiku pripremljenog punjenja.
Zatvorite trokute tako da savijete vrhove prema sredini, formirajući male jastučiće u obliku trokuta.
Stavite pripremljene trokutiće na lim za pečenje obložen papirom za pečenje (možete koristiti i samo malo ulja, ali papir za pečenje je bolji jer sprječava iscurivanje punjenja). Svaki trokut premažite razmućenim žumanjkom, što će im dati lijepu zlatnožutu boju prilikom pečenja.
Pecite trokutiće u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, ili dok ne postanu zlatnožuti i hrskavi.