Ukusno pecivo
0
Ne morate čekati da tijesto naraste: Isprobajte recept za najbrže bagelse
Piše: L. R.
![Foto: Shutterstock](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_250209021.jpg?v=1)
Foto: Shutterstock
Bagelsi su veoma popularno pecivo, ali za njihovu pripremu ponekad je potrebno i 24 sata. Međutim, postoji i jednostavnije verzije, a ova je svakako jedna od njih.
Naime, za pripremu ovog recepta neće vam biti potreban kvasac, a prema tome, nećete morati čekati da tijesto naraste.
Za šest bagelsa bit će vam potrebno:
- 300 grama glatkog brašna
- 300 grama grčkog jogurta
- jedna vrećica praška za pecivo
- jedna kašika ulja
- sol
- miks sjemenki
- jedan žumanjak
Priprema:
Najprije spojite brašno, kašičicu soli i prašak za pecivo. Potom dodajte grčki jogurt i ulje. Umijesite tijesto pa podijelite na šest jednakih loptica.
Oblikujte ih i napravite rupe na sredini peciva. Premažite žumanjkom i pospite mješavinom sjemenki. Ne morate kupovati specijalnu mješavinu sjemenki. Dovoljno je da imate susam i neki druge sjemenke poput crnog susama, lana, kima i slično.
Bagelse pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekih 25 minuta. Ono što je odlično kod ovog tijesta jeste da ga možete peći u fritezi na vruć zrak. Dovoljno je da ih pečete otprilike 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Možda vas zanima
Važna karika senzacije
Junački nastup Katića protiv Liverpoola: Izgubio zub, izjednačio rekord i izdominirao
Prvorazredna senzacija
Muslić napravio čudo i izbacio Liverpool iz FA Cupa, Katić blistao protiv zvijezda Redsa
Čak i besplatna dostava
Valentinovo bez stresa: Znamo gdje možete pronaći idealan poklon bez "lutanja" trgovinama
Nakon skandaloznih objava
Deaktiviran Instagram profil Jelene Karleuše na kojem je imala više od dva miliona pratitelja
Vezani članci