Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni napravljenim palačinkama jer su tvrde, postoji kulinarski trik zahvaljujući kojem će svaki put biti savršeno mekane.
Potrebno vam je: četiri jaja, 300 grama glatkog brašna, dvije kašike istopljenog maslaca, kašičica soli, kašika šećera, 600 mililitara mlijeka te 100 - 150 mililitara vode.
Naime, trik je u tome da umjesto da razbijete jaja i umutite ih viljuškom ili kašikom, odvojite žumancad i bjelancad. Nakon toga u odvojenoj posudi umutite bjelancad u čvrst "snijeg", najbolje mikserom.
Kašikom dodajte malo po malo ovog "snijega" dodajete u smjesu za palačinke koju ste prethodno napravili od navedenih namirnica, vrlo oprezno kako ona ne bi splasnula.
Zatim na uobičajen način uzimajte kutljačom smjesu i pržite palačinke.
Možda vas zanima
Prije posljednje utakmice
Rakitić uručio posebne poklone svim saigračima u Hajduku pa otišao na godišnji odmor
Vezani članci