Idealnog okusa
22

Recept koji uvijek uspijeva: Pripremite savršeno mekane palačinke

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni napravljenim palačinkama jer su tvrde, postoji kulinarski trik zahvaljujući kojem će svaki put biti savršeno mekane.

Potrebno vam je: četiri jaja, 300 grama glatkog brašna, dvije kašike istopljenog maslaca, kašičica soli, kašika šećera, 600 mililitara mlijeka te 100 - 150 mililitara vode.

Naime, trik je u tome da umjesto da razbijete jaja i umutite ih viljuškom ili kašikom, odvojite žumancad i bjelancad. Nakon toga u odvojenoj posudi umutite bjelancad u čvrst "snijeg", najbolje mikserom.

Kašikom dodajte malo po malo ovog "snijega" dodajete u smjesu za palačinke koju ste prethodno napravili od navedenih namirnica, vrlo oprezno kako ona ne bi splasnula.

Zatim na uobičajen način uzimajte kutljačom smjesu i pržite palačinke.