Recept prema kojem će uvijek uspjeti: Princes krofne su desert koji nas podsjeća na djetinjstvo
Sastojci koji će vam biti potrebni za biskvit su:
- 150 grama brašna
- četiri jajeta
- 250 mililitara vode
- 120 grama margarina
- jedna kašika šećera
- prstohvat soli
Za kremu će vam biti potrebno:
- dva žumanca
- 120 grama margarina
- pola litre mlijeka
- pet kašika gustina
- 250 grama šećera
- dvije vrećice vanilin šećera
- 200 mililitara slatke pavlake
Priprema:
U veću šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer, malo soli i margarin narezan na kockice. Ostavite da se kuha. Kada provri sipajte brašno i miješajte dok ne dobijete jednaku smjesu. Ne smiju ostati grudvice. Potom, ostavite da se smjesa ohladi.
Kada se smjesa ohladila, umutite jedno po jedno jaje. Nakon toga, smjesu prebacite u vrećicu za šlag i istisnite krofne u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Napravite razmak između svake krofne jer će narasti prilikom pečenja.
Uključite rernu na 200 stepeni i kada se zagrije ubacite krofne da se peku nekih 20 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 180 stepeni i po potrebi pecite još 15 minuta.
Za to vrijeme pripremite kremu. Žumanca i gustin umutite s nekoliko kašika hladnog mlijeka, a ostatak stavite da se kuha na laganoj vatri zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Kada prokuha, dodajte smjesu od gustina i žumanaca. Miješajte da se smjesa zgusne.
Ohladite kremu pa dodajte margarin sobne temperature i dobro umutite. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje u čvrst šlag. Kada su se krofne ispekle, režite ih na pola dodajte kremu i šlag pa poklopite gornjim dijelom krofne. Na kraju ih možete posuti i šećerom u prahu.