Recept za najsočnije čupavce: Mekani biskvit s čokoladom i kokosom kojem je teško odoljeti
Mekani biskvit u kombinaciji s tamnom čokoladom i kokosom čine ovaj desert koji se generacijama priprema u našim domaćinstvima neodoljivim, a njegova priprema ne zahtijeva značajno kulinarsko umijeće, kao i ni puno vremena.
Sastojci:
3 jajeta
200 grama šećera
150 ml ulja
300 grama brašna
320 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
300 grama kokosovog brašna
150 grama tamne čokolade
150 gr maslaca
Priprema:
Šećer i maslac izmiksajte dok ne postane pjenasto pa dodajte jaja i 120 ml mlijeka. Izmiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte prethodno umućenoj smjesi. Dobro promiješajte kašikom.
Rernu zagrijte na 180 stepeni, a smjesu izlijte u tepsiju ili kalup. Pecite pola sata, a čačkalicom možete provjeriti je li biskvit gotov. Biskvit ohladite i izrežite na kocke.
Čokoladu rastopite na pari s maslacem i 200 ml mlijeka. Kocke biskvita umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos. Posložite ih i ostavite da odstoje neko vrijeme prije jela.