Jednostavan recept
21
Spoj toplih i hladnih sastojaka: Zapečene breskve sa sladoledom pravi su ljetni desert
L. R.
© Shutterstock
Zapečene breskve sa sladoledom su jednostavan desert, a posebno se ističu zbog toga što su spoj toplih i hladnih sastojaka, koji istovremeno nude osvježavajući i kremasti okus.
Osim što se sastoji od jednostavne pripreme, za ovaj recept nije potrebno ni previše sastojaka.
Sastojci za ovaj recept su:
- breskve
- orašasti plodovi
- sladoled
- sladilo po želji
Priprema:
Najprije zagrijte rernu na 150 stepeni. Dok se rerna grije, izrežite breskve na dvije polutke. Nakon toga ih poredajte u tepsiju na papir za pečenje. Breskve je potom potrebno posuti šećerom ili nekim drugim sladilom po želji. Možete ih čak i premazati medom.
Međutim, dodavanje sladila možete i preskočiti. Ono što daje posebnu aromu ovom desertu su svakako orašasti plodovi. Možete dodati različite orašaste plodove, samo je važno da ih prethodno usitnite.
Kada dodate orašaste plodove, stavite breskve u rernu i pecite oko pola sata na 150 stepeni. Kada su gotove, ostavite ih nekoliko minuta kako bi se ohladile, a potom svaku breskvu servirajte uz kuglu omiljenog sladoleda.
Možda vas zanima
Vezani članci
Jesenja slastica
Pripremite tiramisu s kestenom: Najukusniji kremasti desert
Tradicionalna poslastica
Jeste li probali pršulju? Zapečenu sutliju za koju vam je potrebno samo četiri sastojka
Jesenji desert