Foto: Shutterstock
Kuhar Rich Harding otkrio je trik zahvaljujući kojem ćete svaki put uspjeti pripremiti pečeni krompir savršenog okusa.
Tajna je u tome da dodate prstohvat brašna i soli u vodu. Odabir kvalitetne vrste krompira je također ključan.
"Stavite krompir u posoljenu vodu. Kuhajte ga dok ne bude napola skuhan, ali da se ipak ne može gnječiti", naveo je.
Dodao je kako prilikom cijeđenja preporučuje korištenje viljuške kako biste "napuhali" rubove da postignete hrskavost. Pospite prstohvat brašna preko krompira.
"Pecite ih na željenoj temperaturi. Ja ih uglavnom pečem na 220 stepeni Celzijusa. Ako pečete krompir na biljnom ili suncokretovom ulju, savjetujem vam da u posljednjih 10-ak minuta pečenja dodate malo putera", kazao je.
Možda vas zanima
Vezani članci
Nikad brže i ukusnije
Cijela smjesa u jednoj tepsiji: Jeste li isprobali recept za palačinke iz rerne?
Brzi i ukusni zalogaji