Ususret jeseni
44
Tajna savršenog ajvara krije se u jednom dodatku: Isprobajte ga i bit ćete oduševljeni okusom
I. S.

Foto: Shutterstock
Jedan sastojak može značajno poboljšati okus ajvara. Naime, riječ je o hrenu.
Za pripremu vam je potrebno: tri kilograma crvenih paprika, 30 dekagrama hrena, tri decilitra ulja, decilitar alkoholnog octa i kašika soli.
Priprema ajvara
Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih stavite u veću šerpu i kuhajte dok smjesa ne postane gusta.
Dodajte so i ulje i kuhajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte hren i ocat, dobro promiješajte.
Ajvar sipajte u zagrijane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, prekrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar treba stajati na suhom mjestu najmanje 24 sata prije nego što ga pojedete.
Možda vas zanima
Benzinci i dizeli ostaju
Evropa nikad neće sustići Kineze u elektromobilnosti, a može im parirati samo na jedan način
Vezani članci