Napravite burek poput prave domaćice
Burek - tradicionalno jelo, kojeg nam nikad nije dosta. Napravite ga jednostavno, a dobijte rezultat kao iz ruku iskusne domaćice.
Svježa jufka, meso, luk i bogatstvo začina spajaju se u harmoniju okusa kojoj je teško odoljeti. Priprema ovog jela generacijama unazad bila je pravo umijeće, dok je danas postupak znatno jednostavniji.
Sastojci
- 300 g jufke Sprind
- 600 g telećeg mesa
- 2 glavice crvenog luka
- 15 g pavlake
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna Zlatni puder
- 2 kašikice soli
- 1 kašika mješavine začina Master
Priprema
Crveni luk sitno nasjeckati pa ga dinstati na ulju, zatim dodati nasjeckano teleće meso, posoliti i pobiberiti te dodati mješavinu začina. Jufku zapeći na vreloj plati sa obje strane, pa ih redati u tepsiju koju treba prethodno nauljiti.
Na jufku redati prodinstano teleće meso, red mesa tri jufke i na kraju opet jufku. Od pavlake i jaja napraviti masu, posoliti i preliti pitu. Peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima
Provokativne fotografije
Nicole Kidman u neočekivanom izdanju: Pozirala u halterima za naslovnicu W Magazinea
Vezani članci
Palm Springs Film Awards
Nicole Kidman preplavile emocije, rasplakala se zbog svojih roditelja: Oni više nisu ovdje
Tek je stigao drugi dio