Autentičan recept
13

Tajna savršenog bureka: Sjeckano meso u glavnoj ulozi

Klix.ba
Napravite burek poput prave domaćice
Napravite burek poput prave domaćice
Burek - tradicionalno jelo, kojeg nam nikad nije dosta. Napravite ga jednostavno, a dobijte rezultat kao iz ruku iskusne domaćice.

Svježa jufka, meso, luk i bogatstvo začina spajaju se u harmoniju okusa kojoj je teško odoljeti. Priprema ovog jela generacijama unazad bila je pravo umijeće, dok je danas postupak znatno jednostavniji.

Sastojci

  • 300 g jufke Sprind
  • 600 g telećeg mesa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 15 g pavlake
  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna Zlatni puder
  • 2 kašikice soli
  • 1 kašika mješavine začina Master

Priprema

Crveni luk sitno nasjeckati pa ga dinstati na ulju, zatim dodati nasjeckano teleće meso, posoliti i pobiberiti te dodati mješavinu začina. Jufku zapeći na vreloj plati sa obje strane, pa ih redati u tepsiju koju treba prethodno nauljiti.

Na jufku redati prodinstano teleće meso, red mesa tri jufke i na kraju opet jufku. Od pavlake i jaja napraviti masu, posoliti i preliti pitu. Peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.