Tražite opciju za ručak sa sastojcima koje većinom imate kod kuće? Isprobajte pileću musaku

Sastojci:
-
400 g pilećih prsa
-
4 krompira
-
1 glavica luka
-
2 jaja
-
1 šolja jogurta i mlijeka
-
So, biber, suhi začini po ukusu
Priprema:
Pileće meso sitno isjeckajte na male komadiće. Na malo ulja propržite sitno sjeckani crni luk, a zatim dodajte pileće meso.
Posolite, pobiberite i dodajte suhe začine po želji. Pržite još nekoliko minuta dok meso ne bude gotovo.
Krompir ogulite i isjecite na tanke kolutove. U tepsiju prvo stavite sloj krompira, zatim sloj piletine. Preko piletine ponovo stavite sloj krompira. Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite sve sastojke.
Poklopite tepsiju aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko sat vremena.
Nakon toga, skinite foliju. Umutite jaja s mlijekom, a ovu smjesu prelijte preko pečene musake. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta, dok površina ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
Ova jednostavna, ali ukusna musaka sa pilećim prsima i krompirom bit će savršen obrok za svaku priliku.