Izgleda preukusno
41
Više od 160 miliona pregleda: Recept za pecivo s bijelim lukom i sirom hit je na internetu
D. J.

Screenshot: TikTok
Na TikToku se mogu pronaći milioni jednostavnih i ukusnih recepata koje svakako vrijedi isprobati.
Trenutno jedan od napopularnijih je onaj za hljeb s pastom od bijelog luka i rastopljenim sirom. Video recepta ima preko 160 miliona pregleda i 17 miliona lajkova.
@butt.erhand Bringing back my roasted garlic bread recipe but making it better! Have you tried roasted shallot & garlic bread? 📍 recipe on my youtube or insta @butt.erhand #roastedshallot #roastedgarlic #garlicbread #roastedgarlicbread #bread #cheese #cheesybread ♬ Moonglow (Take 1) - Benny Goodman Quartet
Sastojci
Premaz od bijelog luka
- 1 glavica bijelog luka
- 100 g omekšanog maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- sol, papar, čili
Dodatno
- 1 baguette
- 100 g ribane mozzarelle
Priprema
Cijelu glavicu bijelog luka stavite u foliju i pecite oko 40 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Omekšali maslac, maslinovo ulje, sol, papar i čili pomiješajte s istisnutim pečenim lukom i napravite pastu. Ako si pripremite ovaj premaz unaprijed (može stajati u hladnjaku tjednima), priprema samog zapečenog baguettea trajat će još kraće.
Baguette prerežite uzdužno i premažite pastom od pečenog češnjaka. Posipajte sirom. Stavite na 220 stepeni na 5 do 7 minuta.
Možda vas zanima
Imaju fenomenalne uslove
Hamšik nakon okončanja karijere uzgaja kokoške: Zbrinute su možda i bolje od nas
Vezani članci
Jednostavan za pripremu