Za današnji iftar želite spremiti nešto "na kašiku"? Napravite goveđu čorbu s kupusom
Ukoliko za današnji iftar želite spremiti upravo neko kuhano jelo - isprobajte goveđu čorbu s kupusom po receptu nutricioniste Kenana Mandre.
Sastojci:
-
450 g mljevene junetine
-
2 kašike maslaca
-
450 g zelenog kupusa, nasjeckanog
-
1,4 litre vode
-
2 kašike senfa
-
2 kašike paste od paradajza
-
2 lista lovora
-
2 kašike maslinovog ulja
-
1 kašika sirćeta
-
1 stabljika prase, sitno nasjeckane
- so i mljeveni crni biber
Način pripreme:
Zapržite meso u velikom loncu. Dodati nasjeckani kupus i pržiti dok kupus ne omekša i dobije lijepu boju. Dodajte vodu, senf, pastu od paradajza, lovor, maslinovo ulje i sirće.
Zakuhajte i kuhajte na srednje jakoj vatri 15-20 minuta. Dodajte prasu u čorbu nekoliko minuta prije posluživanja. Posolite i pobiberite. Poslužite sa sitno nasjeckanim peršunom i malo kiselog vrhnja.