Dobra i za probavu
74

Za današnji iftar želite spremiti nešto "na kašiku"? Napravite goveđu čorbu s kupusom

N. O.
Goveđa čorba s kupusom
Goveđa čorba s kupusom
Kuhana jela bogata proteinima i mastima uvijek imaju prednost nad ostalim jer tako namirnice sačuvaju više nutritivnih osobina i bolja su za probavu.

Ukoliko za današnji iftar želite spremiti upravo neko kuhano jelo - isprobajte goveđu čorbu s kupusom po receptu nutricioniste Kenana Mandre.

Sastojci:

  • 450 g mljevene junetine

  • 2 kašike maslaca

  • 450 g zelenog kupusa, nasjeckanog

  • 1,4 litre vode

  • 2 kašike senfa

  • 2 kašike paste od paradajza

  • 2 lista lovora

  • 2 kašike maslinovog ulja

  • 1 kašika sirćeta

  • 1 stabljika prase, sitno nasjeckane

  • so i mljeveni crni biber

Način pripreme:

Zapržite meso u velikom loncu. Dodati nasjeckani kupus i pržiti dok kupus ne omekša i dobije lijepu boju. Dodajte vodu, senf, pastu od paradajza, lovor, maslinovo ulje i sirće.

Zakuhajte i kuhajte na srednje jakoj vatri 15-20 minuta. Dodajte prasu u čorbu nekoliko minuta prije posluživanja. Posolite i pobiberite. Poslužite sa sitno nasjeckanim peršunom i malo kiselog vrhnja.