Isprobajte recept
15
Za pripremu kebab ćufti neće vam biti potrebno ni 10 minuta, a dobit ćete vrlo sočan mesni obrok
Piše: L. R.

Foto: Shutterstock
Kebab ćufte su sočan i ukusan mesni obrok, a vrlo su jednostavne te vam neće biti potrebno više od 10 minuta da ih pripremite.
Možete ih servirati uz različite priloge kao što su: pire, rižu, grašak ili pečeni krompir, a možete napraviti i umak pa ćufte kombinovati s tjesteninom.
Sastojci:
- 500 grama mljevenog mesa po vlastitom izboru
- jedna srednja glavica luka
- jedna kašičica soli
- pola kašičice sode bikarbone
- sjeckani peršun (može i svježi)
- prstohvat bibera
- prezla
- jednu kašiku začina za kebab ili doner (ukoliko nemate ovaj začin, koristite crvenu papriku i vegetu)
- ulje za prženje
Priprema:
Luk usitnite i dodajte u veću posudu s mljevenim mesom. Dodajte začine, sodu bikarbonu, peršun te prezlu pa sve promiješajte da biste dobili kompaktnu smjesu. Kada je riječ o začinima, količinu možete prilagoditi prema vlastitim afinitetima.
Smjesu ostavite kratko sa strane pa mokrim rukama oblikujte ćufte po željenoj veličini. Međutim, ukoliko su manje, neće vam biti potrebne veće količine ulja za prženje. Pecite ih nekoliko minuta na srednje jakoj vatri i povremeno okrenite kako bi bile sočnije.
Možda vas zanima
Vezani članci