Ovaj recept je osmislio nutricionista Kenan Mandra te je sadrži potrebna hranjiva svojstva.
Potrebni sastojci:
-
četiri pileća filea
-
sol
-
tucana paprika
-
kašika bademovog brašna
-
tri jaja
-
dvije kašike ribanog parmezana
-
jedna kašika češnjaka u prahu
-
jedna kašika bosiljka
-
200ml sosa od paradajza
-
200g mozzarella sira
- svježi listovi bosiljka
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 180°. Nožem poprečno prerežite pileća prsa na pola. Piletinu posolite i popaprite s obje strane. Stavite jaja i bademovo brašno u 2 zasebne plitke zdjele. U trećoj plitkoj zdjeli pomiješajte parmezan, češnjak u prahu i origano. Posolite i popaprite.
Radeći s jednim po jednim, umočite pileće filee u bademovo brašno, zatim jaja, a zatim smjesu parmezana, pritiskajući da se prekriju. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 kašike ulja. Dodajte piletinu i pecite dok ne porumeni i ne bude pečena, 2 do 3 minute po strani.
Radite u serijama po potrebi, dodajući još ulja kada je potrebno. Prebacite pržene filee u posudu za pečenje, ravnomjerno rasporedite umak od paradajza na svaki file i na vrh stavite mozzarellu.
Pecite dok se sir ne rastopi, 10 do 15 minuta. Pospite bosiljkom i još parmezana prije posluživanja.