Ukusno i brzo
29
Želite isprobati nešto drugačije? Za današnji ručak napravite argentinski ćevap
L. R.
© Shutterstock
Ako nemate ideju šta biste mogli praviti za ručak ili jednostavno želite isprobati nešto novo, donosimo recept za takozvani argentinski ćevap.
Pravi se od poznatih i lako dostupnih sastojaka pa ga je vrlo jednostavno spremiti.
Sastojci će vam biti potrebni su:
- 300 grama junećeg mljevenog mesa
- 300 grama krompira
- jedna glavica luka
- jedno čehno bijelog luka
- jedna kašičica soli
- malo bibera
- dva jajeta
- prezla
- brašno
Priprema:
Najprije skuhajte krompir i ostavite ga da se ohladi. Za to vrijeme razdvojite žumanca i bjelanca. Sitno isjeckajte luk i bijeli luk te zajedno sa začinima dodajte žumancima i umutite.
Kada se krompir ohladio, naribajte ga u posudu s mljevenim mesom i onda dodajte smjesu od žumanaca. Ako želite intezivniji okus, možete dodati sitno nasjeckan peršun. Od smjese oblikujte ćevape i stavite u frižider kako bi se ćevapi stisnuli.
Kada su spremni za pečenje, ćevape uvaljajte u brašno, bjelanca pa u prezlu pa pržite na ulju. Možete ih servirati uz omiljeni umak i pomfrit.
Možda vas zanima
Nakon agresije na BiH
Sjećate li se reklame iz 1998. za povrat imovine? Snimila su je bh. glumačka imena
Vezani članci
Vole ih i mali i veliki