Ukusno i brzo
29

Želite isprobati nešto drugačije? Za današnji ručak napravite argentinski ćevap

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ako nemate ideju šta biste mogli praviti za ručak ili jednostavno želite isprobati nešto novo, donosimo recept za takozvani argentinski ćevap.
Pravi se od poznatih i lako dostupnih sastojaka pa ga je vrlo jednostavno spremiti.

Sastojci će vam biti potrebni su:

  • 300 grama junećeg mljevenog mesa
  • 300 grama krompira
  • jedna glavica luka
  • jedno čehno bijelog luka
  • jedna kašičica soli
  • malo bibera
  • dva jajeta
  • prezla
  • brašno

Priprema:

Najprije skuhajte krompir i ostavite ga da se ohladi. Za to vrijeme razdvojite žumanca i bjelanca. Sitno isjeckajte luk i bijeli luk te zajedno sa začinima dodajte žumancima i umutite.

Kada se krompir ohladio, naribajte ga u posudu s mljevenim mesom i onda dodajte smjesu od žumanaca. Ako želite intezivniji okus, možete dodati sitno nasjeckan peršun. Od smjese oblikujte ćevape i stavite u frižider kako bi se ćevapi stisnuli.

Kada su spremni za pečenje, ćevape uvaljajte u brašno, bjelanca pa u prezlu pa pržite na ulju. Možete ih servirati uz omiljeni umak i pomfrit.