Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jucer bio u Restoranu : Vorspeise: gebackener Ziegenkäse an Birnen-Chutney und karamellisierten Walnüssen Hauptgericht: Filet von der Gelbschwanzmakrele auf Estragon-Hollandaise, dazu gebratener Blumenkohl und Herzoginnen-Kartoffeln Nachtisch: winterliche Crème Brûlée an Christstollen-Parfait Kol'ko para, toliko muzike
Zelena agenda..
Zdrava ishrana koja se negdje službeno preporučuje ili uvodi, odgovara ne zdravlju ljudi nego poslovnim interesima onog sektora proizvođača hrane koji je u tom momentu poslovno jak, uticajan. Tradicionalno je to agrikulura, preciznije uzgoj, prerada i prodaja žitarica i proiyvoda od žitarica. Kad se iz ishrane izbace žitarice i proizvodi od njih, mnoge upale i metabolički poremećaji se povlače.
Jel nudite i crve?
Nijemci su kulturna i vrijedna nacija. Ali hrane se kao stoka. Ono što švabo jede, to francuz i italijan ne bi ni cuki dao. U svijetu ima više restorana sa mongolskom kuhinjom, nego sa njemačkom.
Mi sandzaklije najbolju i najskuplju hranu jedemo, mi najviše krvne bliskosti imamo sa Albancima, sa Bosancima nemamo genetsku vezanost