Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li gdje kupiti ovih "srcadi" sarajeva, pitam za sebe?.
Cat Poeple je njegov film, koji je obiljezio jednu kulturnu epohu.
Neka je filmaš svjeta, čuj sovjetski, kakva dalabu
Kakva zabluda ovih zapadnjaka, bez obzira što je svjetski, čuj sovjetski portret, kakve veze ima Yuga sa SSSRom, oni misle, da smo mi bili pod, Sovjeti a, ako smo socijalistička zemlja, rekao je, i da nije volio Tita, čovjek veze nema gdje je
Jedna od najvećih legendi Holivuda je cijelu sedmicu u gradu, čovjek koji je obilježio jednu filmsku epohu i nijedan sineast ili filmolog da popriča s njim, da nam otkrije zanimljivosti iz svog stvaralaštva, iz tog vremena, rad sa drugim glumcima, režiserima...
Schrader je velika faca; da je samo napisao scenarij za Taksistu bilo bi dovoljno. Nekad davno sam čitao njegov tekst o transcedentnom stilu u filmu, pomoglo mi je da razumijem filmove Bressona, Dreyera i Ozua.
kakav jugoslavenski portret u naslovu, a u tekstu kažete pokazao vam svoj sovjetski portret? jeste se nešto zbunili, ili ne znate razliku?
Samo da i ovo prođe, da dušom dahnemo od Danisa i njegovih brez-posličara
Kralj.