Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na radost svih Slavena pala je germanska imperija koja je držala slavene u ropstvu vjekovima. Nastaće države Slavena Češka, Poljska, Slovacka. Južni Slaveni napravit će državu u kojoj će doživjeti najveći kulturni i demografski napredak u svojoj istoriji.
Bravo, ali koliko vidim mnogima sloboda ne znaci nista, oni bi i dan danas zeleli biti pod okupatorom, samo da se ima zderati i piti...
Primoravali ti Austrijanci srpskog svestenika da promjeni datum u krstenici Gavrila Principa da mu mogu suditi kao punoljetnoj osobi. Tad punoljetstvo nije bilo kao danas sa 18. Ima li to u muzeju... Bili si Imperija, cackali su Srbe, sad su omanja srednjeevropska drzavica.
pronasao sam pistolj u djedovom dvoristu gaser 1807 godina kako da posaljem muzeju slike
klasicni okupatori, krali vjekovima od svih
A gdje se bosanskijanska uniforma iz I svjetskog rata?
Slika 29 uniforma koja je pomagala turcima u borbi protiv Bosne a isto tako uniforma koja je pobjegla u Grcku bez nekog znacajnijeg odpora
Prikladna https://youtu.be/2y7TjihXkXw?si=9PiJ3s_1HFfZyoe3
Zakleo se on u sumi ub!'u ga ociju mi
Ustaj Gavro
Moj pradjed je sluzio na mornarici - austrougarskom razaracu zvanom Bosnia
od servskih predmeta imaju osmanski plemićki šator velikog vezira Damada Ali-paše iz 1700.g. i jedan top s turske tvrđave osmatričnice Belgrad (sadašnji Beograd) na samoj liniji razgraničenja s Habsburškom monarhijom. Ne znam samo kako su uspjeli oteti tuđu Vojvodinu i naš bosanski Sandžak, Rašku koja je hiljadama godina teritorija Kraljevstva Bosna.
od servskih predmeta imaju osmanski plemićki šator velikog vezira Damada Ali-paše iz 1700.g. i jedan top s turske tvrđave osmatričnice Belgrad (sadašnji Beograd) na samoj liniji razgranačinje s Habsburškom monarhijom. Ne znam samo kako su uspjeli oteti tuđu Vojvodinu i naš bosanki Sandžak, Rašku koja je hiljadama godina teritorija Kraljevstva Bosna.
terorista G.P. je po direktnoj naredbi iz Moskve ubvio trudnu zenu i prijestolonasljednika i to nije nikakva tajna naravno osim istocno odavde u paralelnom univerzumu.
Šta bi mnogi dali da imaju bogatu historiju kao Bosna ali šta to vrijedi neukom "narodu" koji niti zna, niti želi da zna. Mnogo je materijala za filmove i serije, počevši od bogumila, Kraljevine Bosne pa nadalje. Bosna je stara koliko i Grčka, a arheološki dokazi to potvrđuju. Sve se to zataškava, a i to je bio dio Alijinog potpisa da se što manje promoviše historija Bosne.
Zamislite samo da Srbija ima ovakvu historiju svijet bi brujao o njima, a ovako nastoje lažima skrenuti pažnju na sebe. Današnji tzv. Hrvati su većinom Ilirskog porijekla i emigrirali su iz Bosne još od davnina, dok je ostatak stanovništva koji je ostao u Bosni islamiziran.
Bosna Slavna Ilirija je starija od Grčke. Homerova Ilijada je falsifikovana. Naš glavni grad ILI, zovu ILI-UM (latinski), a prevode kao ''Troja'', troi (grčki)= broj 3. A to je IME našeg kraljevstva ILI, koje se pisalo III (ili, broj 3), tako smo obilježavali sve teritorije. Rimski brojevi su naši brojevi. Naše prvo pismo je ilirica, Rimljani ga prozvali ''latinica'', naše drugo pismo ćir-ili-ca, itd. Mi smo haplogrupa i2a1, najstariji na svijetu.
Da Taj ubica. nije ubio ove ljude. danas bi bili Swizarska.
Ratcbi svakako bio bilo atentata ne bilo
Šta smo saznali o Bosni za taj period? Ništa o srpskoj zemlji pod vlašću Austro-Ugarske monarhije novinar nije pronašao značajno. Ima u muzeju dosta materijala, posebno o Srbima koji su učestvovali i izašli kao pobednici u ratu.
taj muzej je u bg :P
Pobednici,normalno