5. jula u atriju BKC-a
14

Baščaršijske noći: Beogradski disco mag DJ Brka nastupat će u Sarajevu, ulaz je besplatan

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
U sklopu manifestacije Baščaršijske noći u petak, 5. jula s početkom u 21 sat u atriju BKC-a gostovat će renomirani beogradski disco mag Slobodan Brkić aka DJ Brka. Ulaz je besplatan.

Brka je izvanredan DJ sa posebnim osjećajem za miksanje. Na muzičkoj sceni je dugi niz godina i iza sebe ima niz zapaženih nastupa.

Živa je muzička enciklopedija, miljenik regionalne underground plesne scene, veliki hedonista, ljubitelj vina, osnivač kolektiva Disco Not Disco, žurke koja je simbol beogradskog noćnog života.

Kako je godinama jedan od najvećih miljenika domaće i regionalne house i disco scene, sigurni smo da će nas provesti kroz jedno kvalitetno i magično muzičko putovanje svojom dugogodišnjom vrhunskom selekcijom.

Ovom prilikom, koristeći nekoliko komada Made in Japan opreme, Brka će nas kvalitetno "provozati" kroz najrazličitije žanrove muzike, što analogne što digitalne, od provjerenih klasika do opskurnih rariteta te melodičnim setom i šarolikim repertoarom stvoriti odličnu plesnu atmosferu. Disco sevdah je zagarantovan.

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje festivala Baščaršijske noći održavaju se od 1. do 31. jula, a kompletan program možete pogledati ovdje.