U Bosanskoj Krupi
19

Bend sa energijom koja vodi u trans na Music Festu Zlatna Nit

N. C.
Ako ste jedni od rijetkih koji još nisu čuli za bend Jelusick, samo ime vam sigurno zvuči poznato, zar ne? Jelusick - kao izvedenica od prezimena Jelusić slavnog Dine Jelusića - sad vam je sigurno sve jasno!

Od pobjednika dječijeg Eurosonga 2003. godine preko člana legendarne britanske grupe Whitesnake, do osnivanja svog benda i dijeljenja pozornice sa najslavnijima, Dino Jelusić sa bendom Jelusick je definitivno u centru muzičke pažnje. Uz frontmena Dinu Jelusića, članovi benda su: Ivan Keller - gitara, Luka Brodarić - bas, prateći vokal, Mario Lepoglavec – bubnjevi, prateći vokal.

Debi albumom "Follow The Blind Man" objavljenom krajem 2023. sa odličnim kritikama širom svijeta i prosječnom ocjenom 8,4/10, Jelusick se popeo na sam vrh muzičke rock scene. Odmah je bend počeo zakazivati turneje i festivale za 2024. i rezervisan je za nastupe širom Evrope, Indonezije, Južne Amerike, a to je samo početak jer je Južna Afrika na listi kao i neki nastupi u SAD, a baš vi ćete imati priliku osjetiti njihovu fenomenalnu energiju na Music Festu Zlatna Nit!

Usporedo s objavom premijernog autorskog albuma bend je kontinuirano nizao i rasprodane koncerte. Dino i njegovi prijatelji uspjeli su svirati na 2 evropske turneje koje su uključivale i Guitar e Scene festival 2021, gdje su svirali kao zvijezda benda zajedno sa Johnom Norumom i Gusom G. Ista postava je tamo svirala sljedeće godine i dijelila binu sa Airbourneom, Johnnyjem Depp & Jeff Back, Black Label Society, Beth Hart…

LINEUP MUSIC FESTA ZLATNA NIT

Music Fest Zlatna Nit koji ove godine obilježava svoje drugo izdanje, već je proglašen najsvježijim rock festivalom godine, a sa sobom dovodi jedna od najvećih svjetskih i regionalnih imena rock muzičke scene.

Na festivalu koji se održava od 20. do 22.6.2024. godine, pored Jelusicka, moći ćete slušati i legendarne njemačke rock legende Guano Apes, škotski rock bend Nazareth, slovenski bend Siddharta, kao i regionalne rock legende Brkovi, Damir Urban & 4, Marčelo i bend, Dolia, Konvoj, Starbridge, posebnog gosta iznenađenja - gitaristu Daddu Oreškovića i još mnogo after party iznenađenja!

Jednodnevne i trodnevne pakete ulaznica sa kamp smještajima ugrabite već danas na www.musicfestzn.org

Vidimo se na najsvježijem rock festivalu godine - Music Fest Zlatna nit od 20. do 22.6.2024. u Bosanskoj Krupi (BiH)!