Traje do 22. juna
35

Sjajne reakcije nakon prve noći festivala Zlatna Nit: Evo ko je sve nastupio

N. O.
Foto: Zlatna Nit
Foto: Zlatna Nit
"Započni svoje ljeto na najsvježijem festivalu godine" slogan je ovogodišnjeg Music Festa Zlatna Nit koji se održava od 20. do 22. juna 2024. u Bosanskoj Krupi (BiH), a ljeto je zaista i počelo u sjajnoj energiji sa nevjerovatnim izvođačima.

Festival je otvorila Sara Vojičić, pjevačica grupe Dolia i kćerka popularnog Tife, u akustičnoj verziji sa gitaristom istoimenog benda i specijalnim gostom Damirom Daddom Oreškovićem koji je na festival stigao direktno iz Amerike.

Škotski bend Nazareth užario je atmosferu sa legendarnim hitovima poput Hair of the dog i Love Hurts, a na sceni je nastupio i jedini originalni član grupe, Pete Agnew! Noć je zatvorio Marčelo sa Nensi i bendom, a njihova magična energija odvela je publiku u potpuno drugu dimenziju. Fotografije i snimci uvijek govore više od riječi pa sa vama dijelimo i mnoštvo sadržaja kako biste u potpunosti mogli utonuti u sam festival. Svakako pratite storije na oficijalnim Instagram i Facebook stranicama Music Festa Zlatna Nit kako bi bili u korak sa svim dešavanjima, iz minute u minutu.

Na društvenim mrežama festivala možete pogledati i ekskluzivne intervjue sa svim izvođačima.

Drugu i treću noć festival dovodi jednako velike zvijezde, a nastupaju: Brkovi, Siddharta, Damir Urban, Starbridge, Konvoj, Jelusick i headlineri Guano Apes!