30. i 31. augusta
82

Danas počinje Beerka Fest u Istočnom Sarajevu: Organizovan i besplatan autobus od Vijećnice

N. O.
Danas od 17 sati jedan od najzanimljivijih i uzbudljivijih novih festivala u državi, Beerka Fest u Istočnom Sarajevu, otvara svoja vrata za posjetioce.

Nakon prošlogodišnje i premijerne Beerke, kada su na pomoćnom stadionu Slavije u Istočnom Sarajevu pred gotovo 10.000 posjetilaca nastupili Goblini, Yu Grupa, Marko Luis, Timbe, Bombaj Štampa, Kerber, Bajaga i Instruktori postalo je jasno da se rodila nova tradicija i sinonim za dobru zabavu, vrhunsku muziku i najbolji užitak!

Ove godine donosi ništa manje sprektakularni muzički program. Legendarni rokeri Partibrejkersi i poznati tjerači kiše s prozora, kultna Crvena Jabuka, Mile Kekin za ljubitelje hladnog piva iz bivšeg benda Hladno Pivo, mostarske vendete Zoster uz prvake hip hop zvuka sa beogradskih ulica Prti Bee Gee i najtraženije regionalno ime Vojku V. čine listu izvođača koji će u naredna dva dana nastupiti na pomoćnom stadionu FK Slavije.

Prava stvar tribute band Zdravko Čolić, SevdahBaby Live i Ivana Vladović, i DJ Yelisaveta upotpunjuju ovu listu izvođača! Jedna od novina na ovogodišnjem izdanju Beerka Festa je i Beerka bus sa kojim bi posjetioci iz Sarajeva besplatno mogli da stignu na festival.

Autobus bi kretao u petak, 30.08. u 18 sati sa početne stanice (Vijećnica) i vozio sve do 00:30 sati, a u subotu, 31.08. prevoz bi kretao od 16 sati sa početne stanice Vijećnica, do 00:30 sati također.

Takođe, pripremljene su razne radionice za posjetioce, kao što su Pivologija & Pivozofija, Kreativna radionica sa street style umjetnicima, Priroda i Društvo, a 31.08. u 17 sati, kada će u sklopu Family Day-a biti premijerno izvedena predstava "Nešto zeleno" koju je napisala Aleksandra Bezmarović-Stević. Ova predstava koja se premijerno izvodi u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, oduševila je mnoge, a sada je prilika da je i Vaša djeca dožive.

Ulaz za svu djecu je besplatan uz prisustvo roditelja, dok su karte za predstavu za roditelje uključene u cijenu ulaznice za drugi dan Beerka festivala.

Pored predstave, organizovane su i dodatne aktivnosti: Facepainting, likovna radionica sa našim umjetnicima i mnoge druge zabavne radionice.