U Istočnom Sarajevu
30

Pivski festival Beerka počinje večeras: Učesnici otkrili šta su pripremili za publiku

I. S.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Prije večerašnjeg otvorenja drugog izdanja festivala Beerka u Istočnom Sarajevo, održana je press konferencija na kojoj su organizatori i učesnici otkrili detalje programa.

"Prvi put smo na Beerka festivalu. Čast nam je što smo tu. Prostor je predivan i nadam se da će večeras biti super zabava", kratko je poručio je Mario Knezović, frontmen benda Zoster, koji se morao vratiti generalnoj probi.

PR Beerke Nikola Đoković je naveo kako je ovo druga godina održavanja Beerke. Na festivalu će biti više od 30 pivskih etiketa, a akcent je na premium brendovima.

"Uz premium brendove će biti pet craft pivara. Prirodni aspekt festivala je ekologija. Za to se posebno zalažemo. Sav otpad skupljen u toku festivala se reciklira. U planu su četiri radionice i predstava 'Nešto zeleno' namijenjena mališanima. Najveći utisak koji treba da ostavi jeste da ih od malih nogu nauči značaju ekologije. Generacija koja stasava će se s tim problemom vjerovatno suočiti u svojoj budućnosti", kazao je.

Dodao je kako festival počinje večeras u 19 sati. Prvi nastupa bend Prava stvar koji izvodi pjesme Zdravka Čolića. Nakon njega nastupaju Zoster, Crvena jabuka i Vojko V.

"Što se tiče drugog festivalskog dana, program otvaraju SevdahBABY i Ivana Vladović. Nakon njih nastupaju Mile Kekin, Partibrejkersi. Kralj oficijelnog programa je Prti Bee Gee. Ove godine ćemo prvi put imati oficijelni after party na kojem će nastupiti DJ Jelisaveta", rekao je.

Akademska slikarka Natalija Radanović je otkrila detalje radionice "Eko art".

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što učestvujem na ovom festivalu. Sutra ćemo imati likovnu radionicu na kojoj ćemo se bazirati na to da kroz kreativan način probudimo svijest djece o očuvanju životne sredine i tome kako da se uopće ophode prema prirodi. To ćemo uraditi na vrlo kreativan način tako što ćemo od reciklirani materijal aplicirati na tablu", ispričala je.