U Istočnom Sarajevu
88

Usijana atmosfera na Beerka festivalu: Mile Kekin, Partibrejkersi i Prti Bee Gee zabavljaju hiljade ljudi

N. C.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Hiljade posjetitelja uživalo je u nastupima Mileta Kekina, Partibrejkersa i grupe Prti Bee Gee drugu večer pivskog festivala Beerka u Istočnom Sarajevu.

Večerašnji koncert počeo je nastupom Mileta Kekina na oduševljenje ljubitelja bivšeg benda Hladno Pivo. Na stadionu Slavije odjekivali su numere "Vjeruj u mene", "Kiša nedjeljna" i mnogi drugi.

Hitove "Kreni prema meni", "Hipnotisana gomila", "Ono što pokušavam", "Rođen loš" publika je pjevala u glas zajedno s legendarnim rokerima iz benda Partibrejkersi. Njihova muzika zasigurno je najviše privukla nešto stariju generaciju, koja se odlično sjeća dobrih provoda uz Caneta i Partibrejkerse.

Večer se završava nastupom prvaka hip hop zvuka sa beogradskih ulica grupe Prti Bee Gee. Zabava će trajati dugo u noć, a posjetitelji će zasigurno biti zadovoljni drugom večeri festivala.

Ovogodišnji pivski festival Beerka nije ništa manje spektakularan od prvog izdanja koje je održano prošle godine. Pored večerašnjih izvođača, festival je prvu večer ugostio Crvenu Jabuku, Vojka V, grupu Zoster.

Ovaj festival bio je vrhunac ljeta uz fantastične nastupe i nezaboravne trenutke za koje su osim raznovrsne, odlične i bogate pivske i gastro ponude bile zadužene regionalne superzvijezde i prepoznatljive muzičke grupe uz čije hitove su stasale generacije, a one nove još stasavaju.