Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je drzava kako treba napravili bi muzej.
Sramota
Išao jednom prosijak po gradu proseći po šaku riže da preživi,jednom prilikom naiđe car sa svojom pratnjom kroz grad, čuvari pustiše prosijaka da priđe caru, prosijak se pokloni caru i zamoli ga da mu nešto da od svo bogatstva.Mudri car ga upita šta bi to prosijak mogo njimu da pokloni.
Nije, ba, prosijak, pripovjedač.
Prosijak se začudi na to pitanje i zavuče ruku u džak naprosite riže i izvadi jedno zrno riže. Car uze zrno riže i izgovori: Neka te Bog nagradi po veličini tvoje duše, zatim naredi čuvarima da udalje prosijaka Ostade tako prosijak u čuđenju i sa puno loših misli prema surivom caru. Dođe u svoj dom da skuha naprositu rižu, i jedući skuhanu rižu umalo slomi zub na jenom i jedinom zlatnom zrnu riže. Stara kineska priča
Ono kad ne postujes posljednju zelju pokojnika. Ako postoji pakao, ondajedan krug rezervisati samo za ovakve osobe..
Ovi sve na isti kalup