Pričvrstio je trakama
90

Pedro je nesvakidašnjom idejom spasio svoju kuću od uragana: Poznato koliko ga je sve koštalo

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Pedro Casares postao je senzacija na društvenim mrežama i dospio u vijesti širom svijeta zbog načina zaštite svoje kuće od uragana Milton, a to je učinio trakama za koje je izdvojio 22.000 dolara.
Pedro Casares iz Orlanda je imao ideju da zaštiti svoju porodičnu kuću velikim trakama koje se koriste za držanje teretnih kontejnera na brodu u pokušaju da spriječi veliku štetu dok je oluja zahvatila područje.

Fotografija kuće s pričvršćenim trakama postala je viralna, a uprkos skepticizmu mnogih na društvenim mrežama Casaresovo planiranje spasilo je njegov dom veće štete.

Ogromne plastične trake su spojene na kuke na tlu kako se krov ne bi podigao dok je oluja pogodila područje. Casares je potrošio 22.000 dolara za cementna sidra i posebno pravljene kaiševe po narudžbi.

Ove mjere predostrožnosti uslijedile su nakon što je porodica pretrpjela uragan dok je živjela u Guaynabou na karipskom ostrvu, kada je aluminijski krov njihove kuće skoro odletio.

Podsjetimo, Casaresova kćerka Raise snimila je situaciju u dvorištu i izvan kuće nakon uragana gdje je pokazala da nije bilo većih oštećenja.

Raise je naglasila da njen otac ne namjerava skinuti trake jer još traje sezona uragana.