Drama na Oi U Parizu
482

Hrvatici oduzeli već osvojenu medalju: Burno proslavila pa nakon snimka doživjela veliki šok

H. H.
Katarina Krišto je već proslavila medalju kada je saznala lošu vijest (Foto: Screenshot)
Katarina Krišto je već proslavila medalju kada je saznala lošu vijest (Foto: Screenshot)
Hrvatska džudašica Katarino Krišto na nesvakidašnji način je ostala bez medalje u kategoriji do 63 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ona je poražena od kosovske takmičarke Laure Fazliu "zlatnim bodom". Krišto je prvo desetak sekundi slavila bronzu nakon svoje dobre akcije i boda, no suci su pregledom snimke presudili da je Krišto imala nedopušten zahvat ispod pojasa, što joj je bla treća opomena i kraj snova o prvoj medalji za hrvatski džudo.

"Ne znam kako riječima izraziti taj osjećaj. Ne znam jesam li tužna, razočarana, bijesna. To je neki miks. Vjeruješ da si dobio medalju, onda ti ne dosude wazari. Nastaviš se boriti i izgubiš borbu na treću kaznu koju ne znam ni sama kako sam uspjela dobiti. Valjda sam to nešto napravila što oni kažu da jesam. Šuplje, prazno se osjećam", kazala je nakon borbe Krišto pa dodala:

"Sudije su tu da sude, a ja sam samo mali pijun", izjavila je Hrvatica.

Inače, Slovenka Andreja Leški danas je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji do 63 kg na Igrama u Parizu.

Prvo odličje za Sloveniju na ovogodišnjoj Olimpijadi 27-godišnja Leški izborila je nakon što je u finalu pobijedila Meksikanku Prisku Alcaraz.

Osim Fazliu koja je savladala Krišto u borbi za bronzu, Kosovo je došlo do nove medalje nakon što je Distria Krasnići u kategoriji do 52 kg osvojila srebro.