Potpuno neravnopravno
112

Pogledajte borbu između "Davida i Golijata" na OI, razlika u težini je 60 kilograma

H. H.
Neravnopravna borba Rinera i Joonhwana (Foto: Screenshot)
Neravnopravna borba Rinera i Joonhwana (Foto: Screenshot)
Francuska džudo reprezentacija plasirala se u polufinale mješovitog ekipnog takmičenja na Olimpijskim igrama zahvaljujući pobjedi protiv Južne Koreje 4:1, a okršaj Teddyja Rinera protiv Lee Joonhwana koji ima 60 kilograma manje od francuske legende postao je viralan.

Lee Joonhwan nije bio ravan Tediju Rineru, i bukvalno i figurativno. Francuz, koji je u petak osvojio svoju četvrtu pojedinačnu zlatnu medalju na OI i tako postao prvi džudista koji je to uspio, nije dao ni promil šanse Korejancu.

Lee Joonhwan je i pored očite fizičke inferiornosti pokušao prilično hrabar potez da destabilizuje francusku legendu, ali to je izgledalo u najmanju ruku komično.

Korejanac teži 83 kg, dok je Riner težak oko 145 kg. Iako je Joonhwan izdržao nešto više od minute, Riner je očekivano pobijedio ipponom.

Nakon svega, postavlja se pitanje zašto su Korejanci poslali Joonhwana na megdan francuskom divu? Mnogi misle da je Južna Koreja htjela da proba faktor iznenađenja tako što je izabrala veoma brzog protivnika za Rinera ili da je njihov najbolji "teškaš" Kim Minjong bio povrijeđen.

Bilo kako bilo, jedna od fotografija iz neravropravnog duela Rinera protiv Joonhwana je izazvala lavinu reakcija i postala je hit na društvenim mrežama.