Osmina finala
26

Danas počinje rasplet na Eurobasketu, Crnogorci žele senzaciju protiv domaćina

H. H.
Crna Gora je grupnu fazu končala s omjerom 3-2 (Foto: EPA-EFE)
Crna Gora je grupnu fazu končala s omjerom 3-2 (Foto: EPA-EFE)
Danas se igraju prva četiri susreta osmine finala Eurobasketa, a kompletna nokaut faza takmičenja igrat će se u Berlinu.

Program počinje u 12 sati utakmicom između Turske i Francuske, a nakon blijedih izdanja u grupnoj fazi očekuje se da Francuzi konačno pokažu snagu i prođu dalje protiv Turaka koji su značajno oslabljeni nakon povrede Shanea Larkina.

Slovenija je veliki favorit protiv Belgije i sve osim sigurne pobjede aktuelniih evropskih prvaka bila bi prvorazredna senzacija.

Zanimljivo bi moglo biti u okršaju domaćina Njemačke i Crne Gore, a iako su Nijemci pred svojim navijačima favoriti, Crnogorci se neće unaprijed predati.

"Nijemci su individualno jedna od najboljih ekipa na ovom prvenstvu, imaju veliki talenat. Kao i na svakoj utakmici, tražićemo šansu iz odbrane. Sem prvog poluvremena protiv Španije, na svim mečevima smo igrali odbranu na visokom nivou, zbog čega smo bili blizu pobjede nad Turskom, a tri meča smo sigurno dobili. Moramo da igramo kako smo se spremali, da držimo naš ritam igre čvrstom odbranom i disciplinovanim napadom", rekao je u najavi utakmice selektor Crne Gore Boško Radović.

Konačno, derbi dana igraju dva bivša prvaka Evrope - Španija i Litvanija. Iako Španija na ovome prvenstvu nije u najužem krugu favorita, Crvena furija uvijek može biti opasna.

Litvanija s druge strane diže formu te je blagi favorit, ali nema sumnje da nas očekuje jako uzbudljiva i neizvjesna utakmica.

Raspored utakmica osmine finala Eurobasketa:

Subota, 10. septembar

12:00 Turska - Francuska

14:45 Slovenija - Belgija

18:00 Njemačka - Crna Gora

20:45 Španija - Litvanija

Nedjelja, 11. septembar

12:00 Ukrajina - Poljska

14:45 Finska - Hrvatska

18:00 Srbija - Italija

20:45 Grčka - Češka