Pogledajte kobni trenutak
66

Džanan Musa se povrijedio u pobjedi Reala, parket napustio s bolnom grimasom na licu

N. M.
Bolna grimasa na licu bh. košarkaša nakon povrede (Foto: Screenshot/Sport Klub)
Bolna grimasa na licu bh. košarkaša nakon povrede (Foto: Screenshot/Sport Klub)
Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa povrijedio se na današnjoj utakmici španske Endesa lige, u kojoj je njegov Real Madrid deklasirao Gironu 95:67 na domaćem terenu.

Musa je već tokom prve četvrtine zadobio povredu skočnog zgloba kada ga je pri šutu za tri poena faulirao jedan košarkaš Girone, kojem je doskočio na nogu. Nastavio je tada utakmicu Musa, da bi ubrzo zatražio izmjenu s bolnom grimasom na licu.

Tokom treće četvrtine utakmice u dvorani je objavljeno da je meč za Musu završen i da se više neće vraćati na parket, a zbog toga raste strepnja u timu Madriđana pred nastavak sezone.

Sada će Musa morati na detaljnije preglede kod ljekara kako bi se utvrdio stepen povrede skočnog zgloba i period koji će biti potreban da se oporavi.

Inače, Real su danas do trijumfa sa po 14 koševa nosili Facundo Campazzo, Mario Hezonja i Edy Tavares, dok je Xavier Rathan-Mayes dodao 13 poena. Kod Girone se sa 21 poenom istakao Aljami Durham.

Musa je stigao odigrati 11 minuta ove utakmice protiv Girone, a za to vrijeme je ubacio 2 poena, uhvatio skok i podijelio jednu asistenciju.

Real je trenutno petoplasirani tim španskog prvenstva sa omjerom od dvije pobjede i dva poraza.

Tabela: