Nakon skandiranja
39

Rival s Evropskog prvenstva stao uz Srbiju: "Nadamo se da će ostati na turniru"

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mnogo prašine je u nogometnoj javnosti podigla najava generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovana Šurbatovića da će ova selekcija istupiti s Evropskog prvenstva.
Šurbatović je to najavio u izjavi za RTS, a sve zbog skandiranja Albanaca i Hrvata na jučerašnjoj utakmici njihovih nacionalnih timova.

"Ubij, ubij, ubij Srbina", skandirale su hiljade navijača na stadionu u Hamburgu, što je očekivano izazvalo reakcije iz Srbije.

Interesantno je da je uz Srbiju danas stao i jedan rival iz njene grupe C, u kojoj se takmiči na ovom Euru, a radi se o Danskoj.

"Euro je nogometni događaj i tu bi svi trebalo da budu dio toga. Ovo također važi iako svi imamo svoja osjećanja i želimo da naš tim pobijedi. Svi navijači moraju da doprinesu dobroj atmosferi. Nogomet mora da okupi navijače. Neredi, nasilje ili pretnje nisu dio dobre zabave. Nadamo se da će Srbija ostati na turniru. UEFA je ta koja određuje sve sankcije", rekao je direktor Nogometnog saveza Danske Erik Brogger Rasmussen.

Srbija za nekoliko minuta počinje svoj drugi meč na Euru protiv Slovenije, a potrebna joj je pobjeda ukoliko planira da se plasira u osminu finala.