Prekid crnog niza
50

Dva Šveđanina zasjenila sve na milanskom derbiju: Ibrahimović se susreo sa svjetskim rekorderom

H. H.
Armand Duplantis s djevojkom Desiré Inglander i Zlatanom Ibrahimovićem (Foto: Instagram)
Armand Duplantis s djevojkom Desiré Inglander i Zlatanom Ibrahimovićem (Foto: Instagram)
Nogometaši Milana pobijedili su kao gosti na stadionu "Giuseppe Meazza" u petom kolu Serije A ekipu Intera rezultatom 2:1, a velikom milanskom derbiju prisustvovao je i svjetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis.

Zajedno sa svojom djevojkom Desiré Inglander i norveškom atletskom zvijezdom Karstenom Warholmom, Duplantis se pojavio u Milanu i pružio je podršku Rossonerima, te im je donio sreću s obzirom da je Milan savladao gradskog rivala prvi put nakon šest uzastopnih poraza.

Također, snimljen je kako se pozdravlja i fotografiše zajedno sa sunarodnjakom Zlatanom Ibrahimovićem, koji je sada viši savjetnik u Milanu, a njihov susret je privukao veliku pažnju. Milan je ovom pobjedom skočio na sedmo mjesto Serije A, dok je Inter ostao na šestoj poziciji. U narednom kolu Milan dočekuje Lecce, dok će Inter gostovati Udineseu.

Podsjećamo, Duplantis je na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu oborio svjetski rekord u skoku s motkom, preskočivši letvicu na visini od 6,25 metara, a ubrzo poslije OI ga je i popravio za jedan centimetar na mitingu Dijamantske lige u Šleziji.