Derbi igraju City i Inter
0

Večeras u Ligi prvaka očekuju se nastupi dvojice bh. igrača, Peljti nova šansa na najvećoj sceni

H. H.
Amar Dedić bi trebao biti starter u dresu Salzburga protiv Sparte (Foto: EPA-EFE)
Amar Dedić bi trebao biti starter u dresu Salzburga protiv Sparte (Foto: EPA-EFE)
Večeras se nastavlja Liga prvaka utakmicama preostalih utakmica 1. kola, a u centru pažnje svakako je okršaj Manchester Citya i Intera.

Biće to repriza finala od prije dvije sezone kada su Građani slavili 1:0, a i večeras im pripada uloga favorita, iako je italijanski prvak ekipa koju ne smiju podcijeniti.

U ostalim duelima nema izrazitog derbija, ali vrijedi spomenuti da bismo na terenu mogli gledati dva bh. igrača. U duelu Sparte i Salzburga očekuje se da Amar Dedić bude starter u redovima gostiju, dok se prilici za igru nada i Alen Mustafić čiji Slovan gostuje Celticu.

Također, boje BiH branit će i naš najbolji sudija Irfan Peljto koji će večeras u prvom kolu dijeliti pravdu na utakmici između Club Bruggea i Borussije iz Dortmunda.

Podsjetimo, u "novoj" Ligi prvaka nastupa 36 umjesto dosadašnja 32 kluba, a svaka ekipa će igrati osam utakmica s različitim protivnicima i skupljati bodove za prolazak u drugu fazu.

Prvih osam na tabeli plasirat će se direktno u osminu finala, dok će ekipe plasirane od 9. do 24. mjesta igrati baraž (jednu utakmicu kući i jednu u gostima) za plasman u osminu finala. Ostatak nokaut faze ostaje isti kao i do sada.

Posljednje kolo na rasporedu je 29. januara, a nokaut-faza počinje 11. februara. Finale se igra 31. maja na Allianz Areni.

Sve utakmice Lige prvaka možete gledati na kanalima Arena Sporta.

Parovi večerašnjih utakmica:

Bologna - Shakhtar 18:45

Sparta Prag - Salzburg 18:45

Celtic - Slovan Bratislava 21:00

Club Brugge - Borussia Dortmund 21:00

Manchester City - Inter 21:00

PSG - Girona 21:00

Tabela: