Kriza Rođenih traje
1

Velež opet kiksao i ostao pri dnu tabele, Sloga nosi bod iz Mostara

N. M.
Arhiv (Foto: FK Velež Mostar)
Arhiv (Foto: FK Velež Mostar)
Nogometaši mostarskog Veleža večeras su upisali novi kiks u novoj sezoni Wwin lige Bosne i Hercegovine, pošto u meču 7. kola nisu uspjeli na svom terenu da savladalu Slogu Meridian. Bilo je neriješeno 0:0.

Veležu je to bila treća domaća utakmica sezone i u Vrapčićima još ne zna za pobjedu, pošto su prije Sloge bod(ove) sa stadiona Rođeni nosili i Željezničar, koji je slavio 2:1, te Igman (1:1).

U uvodnim minutama utakmice prijetio je Velež jednim dalekometnim udarcem, ali lopta je otišla pored stative, a uslijedilo je dugo zatišje na terenu.

Rođeni su kontrolisali igru i držali loptu uglavnom u svojim nogama, no nikako nisu mogli stvoriti pravu šansu sve do 37. minute.

Tada je golman Sloge Pavlović izašao s gola, Jevtović ga je lobovao, ali lopta na kraju preko prečke pada na vanjski dio mreže.

U 39. minuti je novu priliku imao Halilović, ali je loše šutirao glavom nakon ubačaja Vehabovića s desne strane. Bio je to čist zicer.

Veliku priliku je za Velež u 64. minuti propustio mladi Milak, kojeg je proigrao također Vehabović. Golman Sloge Pavlović je zaustavio Milaka u situaciji jedan na jedan.

Golman Hadžikić je kasnije reagovao odlično u jednoj prilici za Slogu, a do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

Posljednje uzbuđenje došlo je u sudijskoj nadoknadi, kada je šut Veležovog Halilovića izblokiran u posljednji čas.

Ostalo je 0:0 i Velež četvrtu utakmicu zaredom nije upisao pobjedu, te je ostao pri dnu tabele. Trenutno su Rođeni devetoplasirani sa samo šest bodova iz šest utakmica, a baš toliko ih ima i Sloga, koja je ipak iza zbog lošije gol-razlike.

U narednom kolu Velež gostuje fenjerašu tabele Wwin lige GOŠK-u, dok će Sloga dočekati Igman na svom terenu u Doboju.

Rezultat:

Velež - Sloga Meridian 0:0ž

Tabela: